Návštěva

Návštěva, jak ten čas letí.

Je tomu již čtyři roky, co jsme navštívili našeho kamaráda Jardu Nesvorného, na jeho chalupě. Tentokrát jsme si Martinem Blahníkem udělali čas, aby nám ukázal své dokončené voliéry. Při poslední návštěvě byly hotové jen vnitřní boxy voliér a vše rozdělané tak asi na půl.

Na první fotce je vidět, jak vše vypadá dnes. Dokončeny jsou venkovní voliéry, které Jarda udělal jednoduché a účelné pro chov korel. Okolí je hezky upravené a ještě přibyla jedna voliéra vedle ptačího domku, prostě vše tip-ťop. Při pohledu do výletů bylo patrné, že se letos Jardovi dařilo. Vždyť voliéry byly našlapané odchovy, jak je vidět na dalších fotkách.
Odchov pěti mláďat zde nebylo výjimkou, jak je patrno z dalších snímků.


Dvě hodiny v příjemným prostředí utekly jako voda, pěkně se povídalo při dobré kávě s buchtou, vždyť je v naší profesi stále co probírat.
Na závěr si ale neodpustím poznámku, že Jarda přeci jen v něčem zklamal. Při poslední setkání členů klubu obdržel zarámované uznání za loňský rok, který měl tak úspěšný. Při vstupu do ptačírny si nechal prostor, něco jako kancelářička, a tam jsem právě postrádal zmíněné uznání. Na dotaz, kde že zůstalo, mně bylo řečeno, že skončilo někde v šupleti. Jardo, v tomto se ale musíš rychle polepšit.
Nakonec je nutné Jardovi popřát, aby mu i další roky vyšly dle jeho představ a mohl se pyšnit tak kvalitním odchovem jako v roce předešlém. Už by měl také zaútočit na titul Mistra klubu, aby držel krok s nejlepšími chocholkáři u nás.

Text a foto:  Milan Pekhart