Výstavy korel v Rakousku a Neměcku

Sobota 8. a neděle 16.března byl svátek chovatelů standard korel jak v Rakousku tak i v Německu. Ani čeští chovatele u toho ale nemohli chybět.

vyst_1

V Rakouském Riedu im Innkreis se sešlo 97 korel od 15 chovatelů, z toho 18 korel přivezli naši chovatele. Vítězné korely patřily Rakušanům, v přírodní zbarvené (šedé) zvítězila samice Eduarda Hofera a z mutačních ptáků si odvezl prvenství Johan Fössl za lutino perlovou. Z českých korel získala druhé místo straka šedá Martina Blahníka a též druhé místo ve třídě bělohlavých korela albino Milana Pekharta. Třetí místa dále ještě Josef Štajdl za straku skořicovou a M.Pekhart za perlovou šedou. Takže se české korely neztratily, ale je stále co zlepšovat.

 r_1 r_2

Vítězná 0,1 šedá Eduarda Hofera a 0,1 lutino perlová Johana Fössla

O týden později se konala již 26.výstava SNV v Německém Rosenheimu.Tuto výstavu jsme sice také navštívili, ale tentokrát jsme naše korely nechali doma. Ale že bylo nač koukat, můžeme všichni tři co jsme na výstavě byli, potvrdit.
Vítězství si odvezla straka šedá,mám dobře známého, Otty Lutze(na obr.dole),když se na výstavě předvedlo 133 korel od 18 vystavovatelů. A že cesta nebyla zbytečná svědčí i fakt, že dvě korely z této výstavy přibyly v českých voliérách.

vyst_2

Závěrem lze jen říci, byly to dva týdny dosti hektické,ale určitě nelitujeme.

Text a foto: M.Pekhart