Návštěva

Jak už tomu bývá u chovatelů zvykem, často se mezi sebou navštěvují a to z různých důvodů. Nejčastěji to bývá z důvodu nákupů chovného materiálu a dalším důvodem je návštěva za účelem posezení a prodiskutování svých chovů. A právě to byl náš případ, když se domluvili chovatelé z mého okolí a uskutečnili návštěvu u předsedy našeho klubu, Jardy Nesvorného.

Protože Jarda na jaře přestěhoval své ptáky do nového chovatelského zařízení, byli jsme zvědaví, jak vše vyřešil a jak se jeho korelám v novém daří.
Jarda tuto návštěvu vyřešil po svém, když nás hned po příjezdu pozval na oběd do Divišova. Městečka nedaleko svého chovatelského zařízení, kde má Jarda své korely. Zároveň se k nám přidal i předseda největšího klubu ptáčkařů u nás , KPEPu Praha, který přijal Jardovo pozvání a mi jsme to samozřejmě přivítali. Jelikož se mohly řešit otázky, které se týkají jak našeho klubu tak i spolupráce s KPEP. Po dobrém obědě jsme se přemístili na nedalekou chalupu, kde nás čekalo příjemné prostředí a kde jsme si mohli konečně prohlédnout zmíněné chovatelské zařízení. Uvnitř stavby již vše probíhalo dle chovatelova záměru, vše je řešeno jednoduše a prakticky. Venkovní část je třeba ještě doladit, jak je vidět na obrázcích.

navsteva_1

Návštěva s panem domácím před „ptačírnou“

navsteva_2

Chovná samice korely šedá

Dobrou kávou a zákusky jsme zakončili tuto návštěvu a přejeme našemu předsedovi, aby se jeho plány vyplnily a na výstavách se mohl pyšnit kvalitním odchovem.

Jardo, děkujeme.

Text a foto Milan Pekhart