1. Speciální výstava korel v Rakousku

Třetí víkend letošního března uspořádali chovatele korel v Rakousku 1.Oficiální výstavu korel.
Tato výstava se konala v městečku Ried im Innkreis nedaleko německé hranice.
Jelikož tam též vystavoval náš dobrý známí,který nás při každém setkání zve na návštěvu a prohlídce jeho chovu,museli jsme tuto výstavu navštívit.

 

Výstava se uskutečnila v chovatelském areálu zdejších chovatelů,  v nevelkých prostorech,ale 80 kusů korel se tam pohodlně vešlo.  Výstava byla jednodenní,tzn.příjem ptáků 7-9.hodin,do 12 hodin posuzování a odpoledne může být výstava otevřena pro veřejnost.
My jsme dorazili kolem poledne,kdy probíhalo hodnocení poslední třídy,pak již bylo potřeba jen vyhlásit vítěze.

Nutno říci,že se zde sešli ptáci opravdu dobré kvality,když z 81 korel bylo 14 hodnoceno jako výborných,tzn.více jak 90 body.
Vítězem celé výstavy se stala samičky šedé korely s 92 body pana Fössla.Ve třídě šedých samečků získal prvenství pan Hefer Eduard,jeho korela získala též 92 bodů.Tito ptáci vynikali vyjímečně dlouhými chocholkami,čistou barvou a mohutnou postavou.
Dále byly vyhodnoceny nejlepší korely v dalších pěti třídách,v perlové,která byla nejpočetnější (17kusů),lutino,straky,perlostraky a nakonec i třída bělohlavých.
Nakonec jsme byli panem Fösslem pozváni k vystavovaní na jejich příští výstavě a jako poděkování jsme předali vlaječku našeho klubu.

Po druhé hodině odpolední,když byl vytištěn katalog a též po dobrém občerstvení ve zdejší kuchyňce,jsme se mohli odebrat na zpáteční cestu.
Samozřejmě,že moji kolegové neodolali a vezli se domů nějaký zakoupený kousek pro vylepšení svého chovu.

Text + foto: Milan Pekhart