32. SNV – Výstava korel

V březnu letošního roku jsem se již podruhé zúčastnil výstavy německého spolku SNV, která se konala ve městě Ahaus, 19.-20.3., ležícího u hranic Německa s Nizozemskem.

 

Tentokrát jsem ale nejel sám, jako tomu bylo minulý rok. Součástí výletu byli i moji dva kamarádi a výborní chovatelé – Petr Svoboda a Miro Brigant. Po celou dobu výstavy byli mými podporovateli.
Výstavy se zúčastnilo 17 vystavovatelů s celkovým počtem 194 korel. Byla zde vysoká kvalita a veliká konkurence vystavovaných korel. Dvoudenní výstava plná zážitků, spousty nových informací, navázání nových kamarádských vztahů a utužování těch stávajících.

Nejlepší starší korela byla od chovatele Dr. Maria Wrucka – STRAKA ŠEDÁ a nejlepší mladá korela byla od Otto Lutze – SKOŘICOVÁ PERLOVÁ. Ale ani mnou vystavované korely se v takto veliké konkurenci neztratily. Přivezl jsem s sebou spoustu mladých korel a získal dvě první místa – PERLOVÁ STRAKA ŠEDÁ a BĚLOHLAVÁ STRAKA ŠEDÁ. Velikým překvapením a zároveň potěšením byl pro mě postup mezi deset nejlepších mladých korel, kde jsem získal čtvrté místo.
I přesto, že byla konkurence veliká, i ten nejmenší úspěch má vždy pro mě velikou hodnotu, jelikož mě posouvá v mém chovu stále a stále dopředu. Děkuji za podporu mé rodině a kamarádům, co mě doprovázeli.

Text + foto: Tuzar Jan